Sos de rosii pentru ciorbe

Postat de mihaelar63 in Bulion
3 Sep 2012 | 6742 vizualizari
Sos de rosii pentru ciorbe

Anul acesta gradina mi-a oferit rosii din belsug . Rosii nu foarte mari dar sanatoase si foarte dulci . Cum un bulion simplu nu mai este pe gustul nostru am adaugat ce mai aveam pe langa casa . In timpul fierberii sotul meu exclama incantat cat de bine miroase .

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1.5 kg ardei [ majoritatea rosii si Kapia ]
  • 1 kg ceapa rosie
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 1 plic conservant

Mod de preparare

Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .

Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe care le macinati cu ajutorul masinii de tocat carne sau cu ajutorul robotului de bucatarie. Pasta o puneti la fiert peste bulionul de rosii + legaturile de verdeturi .

Fierbeti amestecul la foc foarte mic aproximativ 2 ore pana scade o treime, adaugati sare si un praf de conservant .

Turnati amestecul in sticle cu gura lata, sosul obtinut fiind mai gros si dunstuiti la dunst umed (20 min intr-o oala cu apa).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu tortellini si fasole verde

Postat de mihaelar63

Supa cu tortellini si fasole verde

Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45...

Citeste continuarea

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de ctlina

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2012, 08:16
Super sosul ptr ciorbe. O sa iau si eu de la tine, ca eu numai pot sa prepar nimic, camara e burdusita
la 03.09.2012, 08:16
harnicuta gospodina!!!
mai are si in gradina!
la 03.09.2012, 08:33
Ce fain, eun n-am timp de asa ceva Dar fur de la tine, ca vad ca ai mai mult
la 03.09.2012, 08:41
fain
la 03.09.2012, 08:43
bravo

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking