Sos de rosii picant

Postat de Ela68 in Pt. peste
15 Aug 2013 | 9995 vizualizari
Sos de rosii picant

Despre rosii, numai de bine. Se prepara usor, sunt foarte bune la gust, iar paleta de retete este infinita. Preferatele mele sunt rosiile coapte la gratar, amestecate cu usturoi maruntit, sare si putin ulei. Pentru ca n-am mai fost demult la un gratar cu prietenii, m-am gandit sa fac un sos asemanator, pe care-l pot folosi ca garnitura la friptura sau peste la cuptor sau chiar sa-l congelez pentru iarna.

Ingrediente

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )

Mod de preparare

Totul este mai mult decat simplu. Spalam rosiile foarte bine si le taiem in doua. Le punem intr-o craticioara cu uleiul si le lasam la foc mediu pana incep sa se inmoaie, amestecand din cand in cand.

 Adaugam sarea, si mai lasam sa se evapore din zeama, cam zece minute, apoi turnam usturoiul dat prin presa si fulgii de chilli. Spalam tarhonul si patrunjelul, le tocam si le punem peste rosii.
O parte l-am folosit la peste (pastrav) pe pat de legume, iar o parte l-am congelat.

Cam asta-i tot. Mi-as dori sa-l incercati si sa-mi spuneti daca am avut dreptate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta Tom Kha Gai - Supa tailandeza de pui - Nr.4 din  Best soups in the World Se pune intr-o oala apa si se pune la fiert. Se adauga lemongrassul, shalota-ceapa,...

Citeste continuarea

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2013, 19:44
Ce bine arata, l-am admirat pe blogul tau!
la 15.08.2013, 19:45
m-ai facut sa salivez.... Excelent sosul tau iar prezentarea impecabila! Bravo!!
la 15.08.2013, 19:48
multumesc Daria, Claudia
la 15.08.2013, 19:51
bun
la 15.08.2013, 19:52
Bune tare

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking