Sos ragu a la brunetica

Postat de brunetica in Sosuri
20 Oct 2011 | 4369 vizualizari
Sos ragu  a la brunetica

delicios si convenabil, alte cuvinte nu gasesc

Ingrediente

  • 2 morcovi , 
  • 1 ceapa medie ,
  • 2 cozi de telina ,
  • 3 linguri de ulei de masline , 
  • 300 g. carne tocata vita , 
  • 1 sticla suc de rosii , 
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper

Mod de preparare

Dupa ce ati spalat legumele bine, asezati-le pe tocator si taiati-le foarte fin ( sau folositi robotul de bucatarie ) .

Intr-o oala incingeti uleiul de masline si adaugati legumele pentru a se cali un pic, la foc mic . Cand legumele s-au inmuiat adaugati carnea tocata, sarea, piperul si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Lasati la foc cateva minute, dupa care adaugati vinul rosu si lasati sa se evapore la foc mic. Cand vinul s-a evaporat adaugati sucul de rosii diluat cu un pic de apa. Amestecati sucul de rosii cu restul ingredientelor si lasati la fiert pentru 2 ore tinand flacara continu la mic, iar din cand in cand mai amestecati .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragu a la brunetica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste la cuptor a la " brunetica"

Postat de brunetica

Paste la cuptor a la " brunetica"

Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare , cand incepe sa fiarba apa punem pastele la fiert. Dupa fierbere le scurgem de apa si le amestecam cu sosul ragu ( e bine sa folositi sos ragu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 21.10.2011, 00:18
la 21.10.2011, 08:15
asta e sosul potrivit pentru lasagna dupa cum imi spunea un bucatar care a lucrat la un rest. cu specific italian
la 21.10.2011, 14:29
da Luk e sosul exact pentru lasagna si paste , reteta o am de la buna mea vecina italianca.

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking