Sos rosu

Postat de nana in Sosuri
18 Feb 2010 | 21408 vizualizari
Sos rosu

Am aceasta reteta de la mamica mea; si ni-l facea inca de cand eu si surioara mea eram copii mici ... si tare ne mai placea inca de pe atunci. Azi, cand faceam de mancare pt sotiorul meu, mi-am adus aminte de el (nu l-am mai mancat de multa vreme); aproape ca uitasem de el... Noi il mancam la chiftele cu cartofi (natur, pireu, rantaliti), orez si mazare.

Ingrediente

  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cana mare cu apa
  • 1 jumatare lingurita de sare
  • 1 jumatate lingurita de piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de faina

Mod de preparare

Se ia o cratita mai mica; se pune pasta de tomate, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine. Se pune apoi uleiul si se amesteca bine; apoi pui apa si amesteci bine. Daca vrei, mai poti pune faina (si amesteci cu telu) si atunci sosul iese un pic mai gros (in timp ce fierbe un pic, faina se ingroasa).

Pornesti un ochi la aragaz, pui craticioara pe foc si o acoperi cu un capac; trebuie sa de-a cateva clocote (timp in care scade un pic). Intre timp gusti si mai pui un pic de zahar ... dupa gust. E foarte gustos! Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa

Postat de Constelatialeu

Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa

Cum se prepara Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa Mai intai mi-am pregatit legumele. Am scos de la congelator morcovul si ardeiul rosu. Am curata ceapa, am...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2010, 23:05
Nana, o varza a la Cluj?
la 24.02.2010, 14:27
N-am mai mmancat chiftelute cu sos de cand eram copil. Mi-ai adus aminte de inocenta.
la 26.02.2010, 01:27
a mea mamica mai punea si o frunza de dafin ...
la 04.03.2010, 16:10
voi face si varza la Cluj... acum mi se pare "complicat" da` sunt sigura ca voi reusi ... ca doar acum sunt si eu "bucatareasa" (asa imi place mie sa ma alint)
la 04.03.2010, 16:13
da, anumite mancaruri imi aduc si mie aminte de inocenta.... eram atat de mici si toate mancarurile erau atat de gustoase ... ca eu si sora mea abia asteptam sa ne strige mama la mancare

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking