Soufflé cu cascaval si condimente

Postat de comanligia in Aperitive / Garnituri
3 Apr 2014 | 29871 vizualizari
Soufflé cu cascaval si condimente

Un gust deosebit,un aluat umed,merge in loc de piure ca o garnitura dar nu ar strica si o salata pe langa :)

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 5 oua
  • 50 gr de unt
  • 50 gr faina
  • 125 gr cascaval ras
  • putina nucsoara
  • cumin
  • paprika
  • sare si piper
  • curry (daca va place)
  • putina curcuma

Mod de preparare

Mai intai am incins cuptorul la 180°c.

Pe aragaz am topit untul intr-o craticioara apoi peste am adaugat faina si am amestecat continuu pana sa incorporat.

Am adaugat laptele si am amaestecat cateva minute pana sa legat apoi am dat deoparte de pe foc si am lasat putin sa se raceasca.

Am separat galebusurile de albusuri si le-am adaugat in compozitia racita unul cate unul,am amestecat bine,am adaugat cascavalul ras si condimentele.

Am batut albusurile spuma cu putina sare si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa cu compozitia de galbenusuri.

Am uns cu unt o tava (puteti folosi de yena),am turnat compozitia si am introdus-o la cuptor la 180°c pentru 45 de minute.

Se manaca calda,inainte de a scadea din tava(compozitia se va lasa cu timpul :) ) impreuna cu o friptura si o salat snatoasa.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Soufflé cu cascaval si condimente" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv mini ardei umpluti cu branza

Postat de sufletista

Aperitiv mini ardei umpluti cu branza

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat...

Citeste continuarea

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Postat de merisor67

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2014, 10:38
Vaaaaaiiiii, tre sa plec de pe bucataras ca se lasa cu foameee!
la 03.04.2014, 10:39
Ce pofta mi-ai facut
la 03.04.2014, 10:40
bunatate
la 03.04.2014, 10:41
Eu mai am un pic si nasc asa pofte am arata super!!
la 03.04.2014, 10:44
simo, ok, nasc si eu cu tine)

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking