Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
13 Mai 2011 | 6325 vizualizari
Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

hmm, hmm, imi dreg vocea si vorbesc clar si gingas :))).Iaca am ajuns si eu la reteta numarul 200. Putea fi Alaska, putea fi un tort, dar..de ce n-ar fi si-un souffle?:))).Ca-i cu braaaanza, cu poruuumb, cu oua. Ce? Nu-i bun?:))) Doar nu tre' sa dovedesc cuiva ceva.:D.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400-500 gr branza de vaci
  • 200 gr porumb dulce din conserva
  • o lingurita sare mare
  • o legatura marar
  • 150 gr smantana
  • un praf de copt
  • unt si malai pentru uns formele
  • cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )

Mod de preparare

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.

Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.

Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.

Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.

Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.

Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.

Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.

Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))

Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cascaval pane

Postat de rocsi_1612

Cascaval pane

Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie. Taiem 4 felii de cascaval groase cam de...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2011, 20:47
la cat mai multe retete
la 13.05.2011, 20:50
PARTY TIME
la 13.05.2011, 20:55
party souffle
la 13.05.2011, 20:57
la 13.05.2011, 21:03
"Doar nu tre' sa dovedesc cuiva ceva..
" exact asa si este

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking