Ingrediente
- 1 conopida de 1kg
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 3 lg faina
- 200 ml lapte
- 100 gr cascaval
- 50 gr telemea de casa
- sare dupa gust
- nucsoara rasa
Mod de preparare
Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.
Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu o furculita, adaugam smantana si telemeaua razuita si amestecam bine. Punem cele 3 linguri de faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. La final punem si laptele, si buchetelele de conopida.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in cealalta compozitie, amestecand de jos in sus. Adaugam sare si nuscoara rasa dupa gust. Turnam compozitia in vasele pregatite, iar deasupra razuim cascaval.
Cuptorul il preincalzim la 180 de grade celsius, iar cand este incins introducem souflle-ul la cuptor si-l lasam acolo pentru 35-40 de minute. Ideea este sa fie rumen si frumos pe deasupra.
Simplu si bun, acestea sunt cuvintele pentru souffle-ul de conopida. Este satios, iar eu il consum cu placere alaturi de legume proaspete.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|