Sufleu de conopidă

Postat de georgiaskitchen in Mancaruri de legume
20 Ian 2014 | 16807 vizualizari
Sufleu de conopidă

Dragii mei, bine v-am găsit în acest loc minunat pe care îl urmăresc de vreo 2 ani. Acum mi-am făcut curaj să vă scriu chiar dacă îmi doresc de mult timp să o fac. Sunt la început de drum în această minunată călătorie culinară și sper ca încet cu încetul să avansez dar...toate la timpul lor. În cele ce urmează o să vă prezint o rețetă care mie îmi place mult. E foarte sănătoasă și po trivită pentru cei care țin dieta dukan, dar nu numai...:)

Ingrediente

  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 2 ouă
  • 150 g brânză de vaci slabă
  • 100 g iaurt 0,1% grăsime
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel verde
  • busuioc

Mod de preparare

Mai intâi de toate, curățăm legumele:  conopida o desfacem în buchețele iar morcovii îi tăiem rondele și le punem la fiert într-o oală unde avem apă cu sare. Le lăsăm pe foc 15 min, iar între timp dăm drumul la cuptor la foc moderat. Batem ouăle cu sare, apoi adăugăm brânza, iaurtul și restul condimentelor, mai puțin pătrunjelul. 

Dacă au trecut cele 15 min scoatem legumele din oală și le punem intr-un vas de yena sau o formă de silicon. Punem deasupra amestecul de ouă și dăm la cuptor pentru 30-40 min.

După ce este gata, vă dați seama după crusta care se formează deasupra,  scoatem sufleul din cuptor îl lăsăm să se racească puțin, apoi presărăm pătrunjel verde și îl servim așa simplu sau lângă o salată. 

Eu l-am servit cu salată de sfeclă.

Poftă bunà!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopidă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Sufleu de conopida

Postat de gicuta69

Sufleu de conopida

Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la...

Citeste continuarea

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Postat de VanessaAli

Sufleu de conopida cu sunca si marar

Curatam conopida de frunze, o rupem in buchetele si le punem la fiert in apa cu sare. Trebuie sa fiarba 10 min din momentul in care da in clocot. Turnam conopida intr-un storcator de paste si o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2014, 11:59
Din păcate nu am putut pune poze, sunt mai mari decât maximul acceptat...
la 20.01.2014, 12:05
Le poti redimensiona
la 20.01.2014, 12:34
Mersi pentru sfat
la 20.01.2014, 14:38
bun venit!
la 20.01.2014, 15:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking