Spanac crema cu ochi de ou

Postat de cristeena20 in Mancaruri de legume
15 Mar 2014 | 28173 vizualizari
Spanac crema cu ochi de ou

Este felul de mancare din spanac ce imi aduce aminte de bunica....simplu si bun

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac proaspat
  • sare, piper
  • 2 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • lapte (cat curpinde, aproximativ 1 cana)
  • 2 oua

Mod de preparare

- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu cutitul.

- In cratita punem uleiul cu usturoiul pisat la calit  si adaugam apoi faina. Prajim doar putin, pana capata o culoare si punem putin lapte rece, amestecand continuu cu un tel. Adaugam spanacul si restul de lapte. Punem sare, piper alb si amestecam mereu pana devine ca o crema. 

- Separat prajim oua si servim impreuna cu spanacul

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac crema cu ochi de ou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Postat de simona72

Bulete de dovleac copt cu cascaval si bulgur cu legume

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 15:13
imi place!
la 15.03.2014, 15:31
bun si sanatos
la 15.03.2014, 15:33
la 15.03.2014, 15:45
imi place mult!!
la 15.03.2014, 16:21
de cand nu am mai papat

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking