Ingrediente
- 500 g spanac
- 1 pachet aluat foietaj
- 2 oua
- 400 g ricotta
- sare
- piper
- un galbenus+2 linguri lapte pentru uns
Mod de preparare
Eu am folosit spanac congelat, deci intr-o oala punem la fiert apa (nu prea multa), cand da in clocot adaugam un pic de sare si spanacul. Cand incepe din nou sa fiarba, lasam pe foc 10 minute. Scoatem spanacul, il scurgem si-l punem intr-un castron.
Cand s-a racit un pic adaugam ricotta si ouale. Potrivim de sare si adugam un pic de piper. Amestecam.
Aluatul de foietaj il tinem la temperatura camerei. Il intindem pe masa si-l taiem in doua; o parte mai lunga si una mai scurta.
Intr-o tava 26cmX18cm punem hartie de copt, intindem foaia mai lunga de foietaj si o umplem cu spanac. Nivelam si acoperim cu foaia mai scurta. Lipim bine margininile. Facem cateva gauri cu furculita si dam cu un ou amestecat cu 2 linguri lapte.
Bagam la cuptor incins la 180° cam 30 minute, pana se rumeneste bine.
Se poate consuma atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|