Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)

Postat de Anett in Mancaruri de legume
23 Feb 2013 | 7346 vizualizari
Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinte ( 400gr)
  • 1 kg spanac
  • 250gr branza dulce
  • 250gr telemea
  • o legatura marar
  • o legatura de ceapa
  • unt pentru uns (sau ulei)
  • un ou

Mod de preparare

Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte.

Se ia o tava,  se unge cu unt si se aseaza in ea o foaie de placinte intinzand-o si pe peretii tavii. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava. Dupa ce ati asezat cam jumatate din cantitatea de foi  se adauga si umplutura, apoi continuam si foile ramase.

Deasupra prajiturii se da din nou cu unt,  apoi se taie in cubulete si se pune la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu cartofi in straturi la cuptor

Spalati cartofii, ii puneti intr-o cratita la fiert. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii lasati sa se racoreasca 10-15 minute. Ii decojiti si ii taiati felii pe rotund. Vinetele le...

Citeste continuarea

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 17:19
la 23.02.2013, 19:22
la 23.02.2013, 20:56
Faina!
la 24.02.2013, 09:35
Mersi!
la 24.02.2013, 20:05
pap si yo

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking