Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi

Postat de ExploraCuisine in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2011 | 7291 vizualizari
Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi

Unul dintre ingredientele alese de mine pentru Provocarea lunii Mai "Dulce Romanie" este Sparanghelul, o leguma minunata de sezon, pe care sa fiu sincera nu o folosesc prea des in retetele mele, de aceea mi s-a parut perfect pentru provocare, astfel urmand sa vedem mai multe modalitati de a-l prepara.

Ingrediente

  • 500 g sparanghel   
  • 250 g iaurt simplu   
  • 3 linguri ulei de masline (presat la rece)    
  • 1 catel usturoi   
  • putin patrunjel verde 
  • sare, piper             

Mod de preparare

Mai intai spalam sparanghelul. Rupem capetele lemnoase de la baza si le curatam de coaja subtire (daca sunt mai groase) Asezam sparanghelul intr-o tava, presaram peste el o lingura de ulei, sare, piper, si intoarcem sparanghelul pe toate partile sa se acopere bine. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute, in functie de grosimea legumelor.(nu trebuie sa fie moale)

Intre timp facem sosul: punem intr-un bol iaurtul cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea si piperul. Adaugam patrunjelul verde tocat, amestecam bine si dam deoparte.

Eu intre timp am pus si o bucata de carne in tigaia grill, sa servim langa sparaghel :) Servim sparanghelul simplu cu sos de iaurt (pentru cei ce tin dieta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu brinza si spanac

Postat de simona72

Tarta cu brinza si spanac

Pregatim aluatul, pe care eu l-am facut la robot, am pus faina si sarea in vasul robotului, am adaugat untul rece taiat cubulete si le-am mixat pina au devenit nisipoase(citeva secunde, maxim...

Citeste continuarea

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de mirela0911

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2011, 09:34
Alaturi de o friptura buna cred ca e ,,,
la 12.05.2011, 09:49
la 12.05.2011, 09:54
eu pap friptura ,restul vi l las voua
la 12.05.2011, 10:01
Foarte tare imi place...eu il pap crud
la 12.05.2011, 10:04
ce bun e

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking