Spirala cu Ceva fin si stafide

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
14 Sep 2013 | 10529 vizualizari
Spirala cu Ceva fin  si stafide

Pentru ca am luat la oferta Ceva fin branza cu smantana si branza cu verdeata,a trebuit sa le execut,ca nu era sa le las la stricat.....

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta Linco-400 g
  • 5 oua
  • 1 plicutet zahar vanilat
  • 1 cutie Ceva fin branza cu smantana
  • 300 g branza de vaci grasa
  • 150 g stafide aurii
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • ulei pentru uns
  • 1 cana cu lapte

Mod de preparare

Desfacem foile,am avut 12 bucati pe care le-am impartit in 3 parti a cate 4 foi, le-am uns cu ulei pe fiecare in parte si le-am intins pe masa, formand un ''sir'' mai lung.

Branza dulce, cutia cu "Ceva fin", zaharul se omogenizeaza, se adauga ouale se incorporeaza bine, apoi adaugam stafidele. Turnam compozitia peste foi si formam un sul lung pe care il punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, asezam sulul in forma de spirala. Deasupra lui punem bucatele de unt si dam tava la cuptor. Cand incepe sa se rumeneasca turnam cana cu lapte si mai lasam cca 20 minute, la foc domol.

Mie imi place fierbinte, asa ca prima bucata a fost a mea. Se poate pudra cu zahar farin. Eu nu mi-am gasit rasnita sa fac zahar, asa ca e fara pudra.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu Ceva fin si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Postat de AdrianUdrea

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa...

Citeste continuarea

Desert Indiene

Postat de sufletista

Desert Indiene

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 20:22
arata minunat!
ai avut o masa pe cinste azi
la 14.09.2013, 20:25
buna buna
la 14.09.2013, 20:26
la 14.09.2013, 20:29
la 14.09.2013, 20:32
Asta e bunaciune!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking