Spirale cu branza

Postat de ionela2682 in Dulciuri
8 Feb 2010 | 4655 vizualizari
Spirale cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 pachet drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 100 grame zahar
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • 500 grame branza de vaci
  • 1 cana iaurt
  • 100 grame stafide
  • 4 oua
  • 3-4 pachete zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate] laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare pe care-l lasam la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam ouale zaharul si aromele dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, treptat.

Framantam bine dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura.

Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus, lasam din nou la crescut cam 20-30 mim dupa care le coacem in cuptorul foarte incins.

Cand sunt caldute le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde]

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv spirale cu branza si sunca

Postat de mihaelar63

Aperitiv spirale cu branza si sunca

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...

Citeste continuarea

Spirale cu feta si spanac

Postat de mirela0911

Spirale cu feta si spanac

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2010, 16:07
la 08.02.2010, 16:08
Dragute spiralele tale. Tu chiar razi branza de vaci?
la 08.02.2010, 17:45
sigur sunt foarte bune !...cred ca ai uitat sa scrii cata faina folosesti.
la 08.02.2010, 20:58
ce ''spirale ''reusite!cata faina? cat pot sa inghita toate ingredientele la un loc;asa cred;
la 08.02.2010, 21:54
brandusa sa sti ca da mai ales daca e cam tare!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking