Ingrediente
- Aluat:
- 1 cana lapte
- 1 pachet drojdie
- 2 oua
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 100 grame zahar
- faina cat cuprinde
- Umplutura
- 500 grame branza de vaci
- 1 cana iaurt
- 100 grame stafide
- 4 oua
- 3-4 pachete zahar vanilat
Mod de preparare
Pentru inceput facem un aluat din faina [cam jumatate] laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si putina sare pe care-l lasam la dospit in loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam ouale zaharul si aromele dar si restul de faina in ploaie, nu toata odata, treptat. Framantam bine dupa care impartim aluatul in 4 bucati pe care le intindem cu sucitorul. Radem branza si o amestecam cu ingredientele pentru umplutura. Intindem umplutura pe foile obtinute, rulam, le taiem bucati de circa 2-3 cm si le asezam in tava cu spirala in sus, lasam din nou la crescut cam 20-30 mim dupa care le coacem in cuptorul foarte incins. Cand sunt caldute le servim cu zahar pudra deasupra [eu asa le servesc calde]
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|