Steluta pentru Mos Nicolae

Postat de madi_marin in Torturi
4 Dec 2010 | 6020 vizualizari
Steluta pentru Mos Nicolae

Pentru ca luni vine Mos Nicolae....m-am gandit sa ii pregatesc ceva bun. Le urez totodata tuturor celor ce poarta nume sfant ,,La multi ani!,,.

Ingrediente

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite
  • 50 g stafide
  • 3 cubulete de rahat
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de cafea
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala

Glazura :

  • 150 ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Ornat :

  • frisca lichida
  • colorant alimentar rosu si verde

Mod de preparare

Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.

Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.

Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.

Se prepara glazura :  se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.

Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Tort cu trei feluri de ciocolata

Postat de andaoana

Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul: Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili. Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2010, 20:56
mai toata lumea s-a pregatit pentru Mos Nicolae
la 04.12.2010, 20:58
asa e rocsi.....acum am vazut si eu....
la 04.12.2010, 21:09
frumoasa steluta !
la 04.12.2010, 21:15
Cristina....multumesc.... Spune-mi te rog...Vivi vine de la Viviana, nu? pe fetita mea o cheama Viviana....
la 04.12.2010, 21:24
Vai cata frumusete Madi...ce splendoare

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking