Suc de cantalup

Postat de Mihaela11_jo in Bauturi
13 Sep 2012 | 4856 vizualizari
Suc de cantalup

Anul acesta avem noroc de lubenite si pepeni galbeni foarte dulci. Cantalupul sau pepenele persan este inclus in familia Cucurbitaceae. 100 de grame de pepene galben contine 90% apa si doar 35 de calorii. Este bogat in vitamina A,beta-caroten, vitamina C,vitamina B3,vitamina B6, potasiu si fibre, deci este un fruct foarte benefic sanatatii. Se consuma ca fruct,salata de fructe sau sub forma de suc. Suprafata cantalupului contine multe bacterii, mai ales Salmonella si a se spala bine inainte de a fi consumat. De asemenea nu se recomanda pastrarea fructului mai mult de 3 zile dupa ce a fost taiat, pentru a evita riscul infectiilor bacteriene.

Ingrediente

  • 1 cantalup bine copt
  • 2 linguri de miere( optional) Sau
  • zahar dupa gust(optional Adaosul de miere si zahar nu este necesar daca pepenele este bine copt si suficient de dulce.

Mod de preparare

Pepenele se pastreaza la frigider dupa ce am spalat bine coaja.

Cantalupul se taie in jumatati si cu o lingura se curata semintele din mijlocul fructului.

Se curata de coaja si se taie in bucati mai mici, care se pun in storcatorul de fructe.

Se consuma proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de cantalup" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

Postat de RODIMUR

Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200

Ciocolata se rupe în bucățele, se pune într-un vas încăpător în care se va prepara lichiorul, se adaugă 1 pahar de lapte (de 100 ml) și se topește la foc mic, ca să...

Citeste continuarea

Visinata de casa

Postat de vasimur

Visinata de casa

Pasul 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 07:02
Foarte frumoasă prezentare!
la 13.09.2012, 08:28
trimite si la mine un pahar ca eu nu stiu cum e cantalupul
la 13.09.2012, 08:44
Minunat
la 13.09.2012, 09:07
Nu stiu cum este la gust,dara arata tare tentant
la 13.09.2012, 09:10

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking