Sufleu cu brocolli (de post)

Postat de mihaelaradu in Mancaruri de post
17 Mar 2011 | 36050 vizualizari
Sufleu cu brocolli (de post)

A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!

Ingrediente

  • 2 canite (cafea) de orez
  • 2 rosii mari taiate marunt sau date pe razatoare (ori 1 cutie rosii decojite)
  • 1 capatana brocolli
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sos bechamel de post (2 linguri margarina+ 3 linguri faina+ 3 cani lapte de soia)
  • margarina pentru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • menta usacata si 1-2 frunzulite menta verde
  • vegeta

Mod de preparare

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.

2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.

3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.

4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei. 

5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.

6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.

7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu brocolli (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam cartofii, ii stropim cu ulei de masline, presaram sare si rozmarin si dam tava la cuptor pentru 40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 22:44
Sunt prima!? Ce ma bucur! O portie maaaaaaaare pentru mine! Promiti!? Imi place tare mult!
la 17.03.2011, 22:47
Dya lasa-mi si mie...da??? ...te rog
Imi place cum arata
la 17.03.2011, 23:01
excelent arata si colorat cum imi place mie
la 17.03.2011, 23:03
bun cu brocolli
la 17.03.2011, 23:10
Fie Nicoleta! Si asa era prea mult pentru mine Te pup draga mea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking