Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2013 | 6319 vizualizari
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 5 oua
  • marar
  • 200 g bacon
  • 50 - 70 g unt
  • 250 g cas proaspat
  • 10 fire de ceapa verde
  • 3 linguri cu smantana
  • condimente: sare, chili, tarhon dupa gust

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa, atat cat sa ii acopere.

Intre timp taiem baconul in felii subtiri sau in cuburi (cum preferati) si ceapa verde si le punem la calit in putin ulei, pana baconul se rumeneste usor iar ceapa devine translucida. Cand au fiert suficient, pasam cartofii impreuna cu untul si condimentele, adaugand pe rand smantana (incorporam usor), ouale si casul ras.

Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava/forma unsa cu putin ulei. Deasupra punem baconul si ceapa, presaram putin marar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Veti avea un sufleu pufos si spumos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

Postat de Bucataras

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...

Citeste continuarea

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul. Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 18:18
Tot uitandu-ma mi s-a facut foame Ce prezentareee!
la 17.05.2013, 18:19
Ce bunaciune avem aici!
la 17.05.2013, 18:20
la 17.05.2013, 18:22
Noroc ca am halit inainte,ca aici e genocit culinar....
la 17.05.2013, 18:24
Bine de tot arata!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking