Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Postat de Dya in Aperitive / Garnituri
17 Mai 2013 | 6300 vizualizari
Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 5 oua
  • marar
  • 200 g bacon
  • 50 - 70 g unt
  • 250 g cas proaspat
  • 10 fire de ceapa verde
  • 3 linguri cu smantana
  • condimente: sare, chili, tarhon dupa gust

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa, atat cat sa ii acopere.

Intre timp taiem baconul in felii subtiri sau in cuburi (cum preferati) si ceapa verde si le punem la calit in putin ulei, pana baconul se rumeneste usor iar ceapa devine translucida. Cand au fiert suficient, pasam cartofii impreuna cu untul si condimentele, adaugand pe rand smantana (incorporam usor), ouale si casul ras.

Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava/forma unsa cu putin ulei. Deasupra punem baconul si ceapa, presaram putin marar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Veti avea un sufleu pufos si spumos!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Postat de farfuriavesela

Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2013, 18:18
Tot uitandu-ma mi s-a facut foame Ce prezentareee!
la 17.05.2013, 18:19
Ce bunaciune avem aici!
la 17.05.2013, 18:20
la 17.05.2013, 18:22
Noroc ca am halit inainte,ca aici e genocit culinar....
la 17.05.2013, 18:24
Bine de tot arata!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking