Ingrediente
- bucatile de slanina cu sorici ale uni porc de 130 kg
- saramura de la izvorul de la Baicoi-daca nu aveti saramura folositi sare grunjoasa
- afumatoarea din dotare de la casa parinteasca
Mod de preparare
Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in afumatoare.Se aseaza in afumatoare si se da foc,pret de doua zile,cateva ore.Nu ne place foarte afumata,sa devina inchisa la culoare....Noi o pastram intr-un bidon,in care asezam sunca si turnam saramura peste ea.Se pastreaza forte bine pana in miez de vara,fara a capata gust de rancez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|