Sunca fiarta din piept de porc

Postat de MotanLaOale in Mezel de casa
27 Dec 2012 | 59845 vizualizari
Sunca fiarta din piept de porc

Mi-a facut pofta sunculita lui Buni si a trebuit sa prestez si eu! A iesit o bunatate!

Ingrediente

  • piept de porc
  • zeama de varza
  • usturoi
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • boia de ardei
  • piper macinat

Mod de preparare

Pieptul de porc se taie bucati potrivite si se fasoneaza.

Intr-o oala se pun bucatile de piept de porc, foile de dafin, piperul boabe, sarea si zeama de varza cat sa depaseasca cu trei degete carnea.

Se pune la fiert la foc incet o ora si jumatate.

Se stinge focul si se lasa la racit putin.

Se adauga usturoiul pisat si se lasa sa se raceasca cam doua ore.

Se scoate din zeama, se scutura de usturoi si se pune la raciu la aer (pe balcon).

La fiert bucatile mele s-au deformat si le-am pus la racit pe balcon intre doua tocatoare si cu o greutate deasupra.

A doua zi se presara cu piper macinat si boia.

Se serveste cu ceapa rosie sau usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta din piept de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Carnati de casa

Postat de Dya

Carnati de casa

Carnea se toaca, se adauga condimentele si usturoiul pisat si se omogenizeaza compozitia.  Se lasa la rece, peste noapte, intr-un vas acoperit, pentru a se aromatiza uniform.  Daca este...

Citeste continuarea

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Postat de panacris

Sushi din carne cu branza afumata si bacon

Carne tocată se amestecă cu ceapa și usturouiul mărunțit, apoi se asezonează de sare, piper, boia  și mărar, se adaugă oul și pesmetul, se amestecă eneregic, până se obține...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2012, 20:17
Vaaai, ce bunaaaa!
la 27.12.2012, 20:18
Da Vladimir, acum altfel stăm de vorbă, că s-a dus postul
Aşadar, pâine de casă, ceapă sau usturoi şi putem ataca mândreţea de şuncă
Super
la 27.12.2012, 20:19
ohoooo venim la masa!
la 27.12.2012, 20:19
Ce bunatati ai pregatit .Acum vad ca nu ai alergat chiar degeaba dupa cumparaturi
la 27.12.2012, 20:21
Padre, hai ca vin eu paine de casa ca tocmai am prestat si a iesit super

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking