Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare

Postat de Sylvia in Supe
8 Mai 2010 | 7193 vizualizari
Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare

Am facut la repezeala aceasta supa foarte aromata si lejera, usor picanta exact cum imi plac mie supele chinezesti.

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 3 aripioare de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o ceapa mica echalote,
  • o mana de pastai de mazare,
  • o bucata de zuchinni ( sau dovlecel galben daca nu gasiti ) de vreo 7 cm,
  • o mana de taietei de orez, 
  • o lingura de sos de soya,
  • un varf de cutit de ardei iute uscat maruntit,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir, 
  • un varf de cutit de curcuma ( ca sa ii dea o culoare mai intensa),
  • optional o lingura de otet de orez.

Mod de preparare

 Preparare :  spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai lasam sa fiarba la foc mic pret de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam pastaile de mazarea si taieteii de orez ( care aveau timp de fierbere la fel 6 minute).

  Dupa 3 minute de cand am adaugat mazarea si taieteii adaugam zuchinni taiat fidelute mici , ei trebuie sa fiarba foarte putin, in 3 minute sunt gata.  

 Dupa ce a fiert si zuchinni gustam si mai asezonam dupa gust, eu am mai adaugat un fir de ghimbir si putina pudra de ardei iute  pentru ca imi place sa o simt putin picanta si o lingura de otet de orez.  A fost super lejera si aromata, ghimbirul ii da un gust aparte , ador condimentul asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii cu perisoare

Postat de deyutzky

Supa de rosii cu perisoare

Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si...

Citeste continuarea

Supa crema de spanac

Postat de oanapl

Supa crema de spanac

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2010, 14:44
arata bestial! 5 furculite si felicitari bucatarului! o trec la favorite sa o incerc si eu!
la 08.05.2010, 14:45
pana fac eu supa,poti sa-mi trimiti tu o portie?!?
la 08.05.2010, 23:53
si eu zic ca e super buna nu am facut o sa incer
la 08.05.2010, 23:54
am uitat de furculite de fapt de linguri nu?dar pun 5 furculite

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking