Ingrediente
- Ingrediente:
- 500 g cartofi albi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1-2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
- tarhon (eu am avut in otet)
- 2 linguri smantana
- bacon prajit
- crutoane de paine
Mod de preparare
Se caleste putin usturoiul in ulei, se adauga apa si se pune ceapa intreaga, crestata in 4 si morcovul la fiert. Cand morcovul e aproape fiert, se adauga cartofii si se lasa pana cand cartofii au fiert. Intre timp se adauga sare, piper sau delikat (daca folositi, eu incerc sa-l evit pe cat se poate) dupa gust, o lingurita frunze de tarhon din otet. Dupa ce legumele au fiert, se strecoara, pastrand insa zeama. Se lasa sa se raceasca putin, apoi ii pasam cu mixerul vertical. Se toarna zeama peste ei si se mai da un clocot. Se adauga si smantana. Intr-o tigaie de teflon se prajeste baconul, fara adaos de grasime pentru ca baconul va lasa suficienta grasime. Separat e fac crutoanele de paine. Eu am taiat painea cubulete si am rumenit-o in foarte putin ulei. Se pot insa pune intr-o tava, se stropesc cu ulei si se rumenesc, dar din lipsa de timp se poate apela la prima varianta. :D Se serveste supa cu baconul pus deasupra (al meu s-a cam scufundat :D) si cu crutoane, eventual cu putin parmezan/cascaval ras deasupra. E delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|