Ingrediente
- 600 g cartofi (de preferinţă făinoşi)
- 150 g bacon
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de păstârnac (mic)
- 20 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă tarhon
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 cub Knnor de legume
- sare, piper
- smântână
Mod de preparare
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1 - 2 minute apoi se adaugă legumele :cartofii, morcovii şi păstârnacul tăiaţi cubuleţe. După 4 minute se adaugă 1 litru de apă fierbinte, foaia de dafin, sare, piper, tarhon, cubul Knnor, se pune capacul la oală şi se lasă la fiert 20 minute.
Se scoate foaia de dafin, se adaugă jumătate din baconul crocant şi cu ajutorul blenderului se pasează legumele fierte.
La servire, în boluri, se pune supă, o lingură de smântână, 1 lingură de bacon crocant şi pătrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu bacon crocant" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|