Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto

Postat de doralinda72 in Supe
9 Iun 2013 | 3845 vizualizari
Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto

In restaurantele franceze, se obisnuieste sa ti se ofere din parte casei, o mica crema de dovleac, si mi-a placut atat de mult incat am zis sa incerc si eu acasa! Foarte delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg dovleac galben
  • 500 gr morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 4 cesti zeama din carne fiarta
  • 4-5 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • putin origan proaspat ptr decor
  • 5 felii de prosciutto crocant ptr decor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati si taiati rondele morcovii si in cubulete mici cartofii. Curatati de coaja si samburi dovleacul si taiati in bucatele mici. Puneti intr-un vas toate legumele si le caliti impreuna cu untul ptr cateva min. Adaugati zeama de carne fiarta si ghimbirul, sarati si piperati dupa gust si lasati la fiert cca 40 min la foc mediu. Cand au fiert legumele, puneti compozitia intr-un mixer si mixati pana devine crema apoi puneti iar in vasul in care a fiert si mai lasati cateva min pe foc mediu dar fara sa fiarba! 

Pentru  ca prosciutto sa fie crocant, puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit 220C ptr cca 7-8 min, de fapt pana vedeti ca au devenit crocante! Atentie sa nu se arda, deci verificati( depinde de cuptorul fiecaruia). Lasati sa se raceasca apoi le spargeti cu mana. Puneti supa in farfurii, presarati cateva seminte de dovleac care in prealabil le-ati prajit fara ulei intr-o cratita gen tefal, puneti si prosciutto si cateva frunzulite de oregano.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Postat de merisor67

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 13:09
la 09.06.2013, 13:17
pap si eu o portie sa vad cum e
la 09.06.2013, 13:18
cred ca-i foarte aromata
la 09.06.2013, 13:19
la 09.06.2013, 13:25
Dia, imi place tare mult!!! Si e foarte sanatoasa!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking