Ingrediente
- 1 kg dovleac galben
- 500 gr morcovi
- 2 cartofi
- 4 linguri unt
- 2 linguri ghimbir proaspat ras
- 4 cesti zeama din carne fiarta
- 4-5 linguri seminte de dovleac prajite putin
- putin origan proaspat ptr decor
- 5 felii de prosciutto crocant ptr decor
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatati si taiati rondele morcovii si in cubulete mici cartofii. Curatati de coaja si samburi dovleacul si taiati in bucatele mici. Puneti intr-un vas toate legumele si le caliti impreuna cu untul ptr cateva min. Adaugati zeama de carne fiarta si ghimbirul, sarati si piperati dupa gust si lasati la fiert cca 40 min la foc mediu. Cand au fiert legumele, puneti compozitia intr-un mixer si mixati pana devine crema apoi puneti iar in vasul in care a fiert si mai lasati cateva min pe foc mediu dar fara sa fiarba!
Pentru ca prosciutto sa fie crocant, puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit 220C ptr cca 7-8 min, de fapt pana vedeti ca au devenit crocante! Atentie sa nu se arda, deci verificati( depinde de cuptorul fiecaruia). Lasati sa se raceasca apoi le spargeti cu mana. Puneti supa in farfurii, presarati cateva seminte de dovleac care in prealabil le-ati prajit fara ulei intr-o cratita gen tefal, puneti si prosciutto si cateva frunzulite de oregano.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|