Ingrediente
- o jumatate de dovleac=1 kg.
- o capatana usturoi
- 200 ml. lapte degresat
- o lingurita amestec de ierburi uscate a la bunica
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Dovleacul spalat ,sters l-am taiat in doua pe lungime.
Am sarat piperat,condimentat cu ierburi si stropit cu o lingura ulei de masline.
L-am pus in tava alaturi de o capatana de usturoi taiata in doua si am acoperit tava cu folie de aluminiu.
L-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora.
Dupa jumatate de ora am scos folia.
Am scos tava dupa expirarea timpului si am lasat dovleacul sa se raceasca.
Cand s-a racit am luat miezul cu lingura de pe coaja,am apasat cu degetul usturoiul scotand pulpa si le-am pus in blender pana cand totul a devenit o pasta.
Am adaugat laptele.
Se serveste fierbinte cu sau fara crutoane.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|