Ingrediente
- 1 ceapa rosie
- 3-4 graunti de usturoi
- 2-3 linguri ulei de masline
- 100 gr bacon (sau pancetta, sunca)
- 2-3 cartofi albi
- 700-800 gr hribi proaspeti
- 200 gr smantana grasa (peste 40%)
- Sare
- piper
- cimbru
- Aproximativ 1,5 l apa
- Pentru servit:
- crutoane
- bacon prajit
- felii de hribi prajite in putin unt
Mod de preparare
Fiind foarte cald afara am ales sa fac supa la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Ceapa si usturoiul se taie marunt. Se conecteaza aparatul Crock-pot Express la sursa de curent, functia Brown/Sote si se apasa butonul start. Se adauga uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa si usturoiul si se caleste pentru 1-2 minute. Se adauga baconul si se lasa pana se rumeneste. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, ciupercile curatate si taiate in felii sau cum aveti chef.Se pune capacul, se seteaza aparatul pe fuctia Soupe, timpul de 30 minute si avem grija ca valva de presiune sa fie inchisa. Dupa expirarea timpului, se apasa putonul start/stop,se elibereaza supapa cu o manusa de bucatarie.
Se transfera tot continutul intr-o oala in care urmeaza sa facem si sa pastram supa. ATENTIE!!! In vasul aparatului Crock-Pot Express nu se foloseste un blender vertical. Exista riscul ca vasul sa se zgarie.
Se blenduieste supa cu un mixer vertical pana devine cremoasa. Consistenta o facem dupa gustul nostru, adica mai groasa sau mai subtire. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper proaspat rasnit si cimbru. Se adauga smantana si se mixeaza pentru ultima oara. Se pune oala pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Se serveste supa dupa preferinte, cu crutoane, bacon prajit, felii de hribi prajiti in unt.
Sa va fie de folos!!! Cu drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de hribi cu bacon la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|