Ingrediente
- 1 salata
- 1 legatura leurda
- 3 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 3 fire apio
- 5 ciuperci champinion
- 2 linguri ulei de masline+ 1 lingura pt prajit baconul
- 3 galbenusuri
- 3 linguri smantana
- 200 gr iaurt gras grecesc
- sare dupa gust
- pt servit:
- feliute de bacon (eu am folosit pulpa de porc crud uscata de la Sergiana)
- crutoane sau paine prajita
Mod de preparare
In oala de ciorba am pus 2 linguri ulei de masline la incins. Legumele spalate si curatate de coaja, le-am taiat rapid la robotul de bucatarie in felii. Mai putin leurda si salata. Am calit legumele in uleiul incins, am turnat un ibric de apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat. Cu robotul vertical le-am pasirat bine, am pus oala inapoi pe foc, am mai adaugat 2 ibrice de apa, salata si leurda taiata in fasii. Am condimentat cu sare dupa gust si am mai lasat sa fiarba pana frunzele de salata si leurda au fost suficient de moi.
Am tras oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca putin supa si intre timp am amestecat galbenusurile cu smantana si iaurtul. Am pus vreo 2-3 polonice de supa fierbinte peste amestecul de galbenusuri si am turnat toata compozitia in supa in timp ce amestecam energic.
Pulpa de porc am taiat-o in bucatele si am prajit-o in putin ulei de masline, pana a devenit crocanta.
Servim supa crema cu bucatele de pulpa prajita, turnam in farfurie si cativa stropi de ulei in care am prajit pulpa si separat sau in farfurie crutoane sau paine prajita.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu salata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|