Supa crema de legume si rosii cu taitei

Postat de timea in Supe
30 Apr 2014 | 14262 vizualizari
Supa crema de legume si rosii cu taitei

De cand am vazut pastele acestea am zis ca trebuie sa fac o supa de rosii si sa le adaug in ea. Nu de la inceput m-am gandit insa ca o sa fie o supa crema, planuisem una clasica cum mai fac eu. Dar sincer nu imi pare rau deloc ca mi-a venit intre timp idea de a face o supa crema.

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 lingura sare
  • 2 l apa
  • 750 ml suc de rosii (eu am avut de casa)
  • 150 gr taitei de casa ondulati Hutton
  • sare si piper dupa gust
  • 2 lingurite zahar
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Punem aprox 2 l de apa la fiert in care adaugam o lingurita de sare.

Legumele le curatam si le spalam, le taiem bucati mari si le adaugam in apa clocotita.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si verificam cu o furculita din cand in cand daca sunt fierte legumele. In mod special la morcovi m-am uitat eu pt ca restul s-au fiert mai repede. Nu trebuie sa fie foarte, foarte moi.

Luam de pe foc si in doua reprize punem legumele, cu cate o cana din apa in care au fiert, in blender timp de 30 de secunde.

Separat intr-un vas punem sucul de rosii la fiert si adaugam legumele pasate. Potrivim de sare si piper, adaugam zaharul si lasam sa fiarba aprox 10 minute.

In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj si le scurgem de apa trecandu-le apoi pe sub un jet de apa rece.

Luam supa de pe foc si adaugam patrunjel verde tocat.

Pastele nu le amestecam cu supa ci atunci cand punem supa in farfurie adaugam si pastele in farfurie.

Va garantez ca este o supa gustoasa si plina de vitamine.  In plus se face super repede si usor.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume si rosii cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de gulie cu cartofi

Postat de andaoana

Ciorba de gulie cu cartofi

Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.   Intr-o oala,...

Citeste continuarea

Supa verde de legume

Postat de Corina33

Supa verde de legume

In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 19:57
Imi place mult
la 30.04.2014, 19:57
si mie imi place vin la masa
la 30.04.2014, 19:58
Andreea , Bia va astept
la 30.04.2014, 20:01
imi place muuuult supa crema de legume foarte gustoasa si sanatoasa!
la 30.04.2014, 20:02
Asa e Deyu

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking