Supa crema de linte cu sfecla rosie

Postat de simona72 in Supe
23 Iun 2015 | 5227 vizualizari
Supa crema de linte cu sfecla rosie

M-am indragostit de supele astea, care se prepara extrem de usor si care sunt foarte hranitoare...

Ingrediente

  • 250-300 gr linte rosie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 sfeclal rosie de marime medie
  • 3 l supa de pui
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita seminte chimen
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • optional pentru servit iaurt gras grecesc

Mod de preparare

Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata si taiata in jumatate.Am adaugat si cateva seminte de chimen, am pus supa cu legumele la fiert si le-am lasat pana legumele sau inmuiat bine. Am scos jumatate din sfecla din supa si am dat-o deoparte.

Avand in vedere ca lintea fierbe foarte repede, pe ea am pus-o la urma la fiert. Am spalat-o in mai multe ape inainte de o pune in supa, iar de fiert a fost gata in aproximativ 10 minute. Dupa ce toate legumele au fost fierte, am luat un mixer vertical si am pasirat legumele pana ajungem la o consistenta fina.

Punem iar pe foc oala cu supa, asezonam cu sare dupa gust, adaugam cateva frunze de busuioc taiate foarte fin sau le pasiram si pe acestea impreuna cu legumele, lasam sa dea supa in clocot si oprim focul. Servim supa cu cubulete de sfecla rosie si dupa preferinte cu iaurt gras...Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de conopida

Postat de oanapl

Supa crema de conopida

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se...

Citeste continuarea

Supa de dovlecei cu paste

Postat de Ksenya

Supa de dovlecei cu paste

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2015, 12:02
la 23.06.2015, 12:08
delicioasa!
la 23.06.2015, 12:16
ce culoare frumoasa are
la 23.06.2015, 12:18
Am mâncat linte, am mâncat sfeclă, dar nu în combinaţia asta. Aşa că, musai să încerc, prea arată bine.
la 23.06.2015, 12:26

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking