Supa crema de linte in oala Zepter

Postat de camelia75 in Supe
24 Iun 2013 | 5884 vizualizari
Supa crema de linte in oala Zepter

Luna trecuta, site-ul meu de suflet Bucataras ne-a provocat la un concurs sponsorizat de Zepter ,iar in urma jurizarii am avut surpriza sa ma numar printre norocoasele care vor testa vasul Zepter in perioada 17 iunie – 4 august. Vineri la ora 17.00,putin timida am ajuns la sediul Zepter.Acolo,am avut placerea sa o cunosc pe doamna Gina (Chef Zepter), care ne-a aratat cum sa gatim corect trei feluri de supe/ciorbe in oala Zepter. -Supa crema de linte(pe care am ales sa o prepar si eu azi) -Ciorba radauteana -Ciorba de fasole boabe Cu vasele Zepter gatirea se poate face fara apa,frigerea fara ulei sau grasime si astfel nu pierdeti substantele nutritive naturale. Eu gatesc foarte des linte si va asigur ca gustul supei gatite in oala Zepter a fost mult mai bun,iar culoarea si textura legumelor s-au pastrat foarte bine.

Ingrediente

  • 500 gr linte rosie
  • 900 ml apa
  • 1/2 ardei gras(de preferat rosu daca aveti)
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
  • frunze de menta
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape.

2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia)

3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o la inmuiat ~15 minute.

4.Adaugati legumele taiate in bucati mari si puneti oala acoperita cu capacul,la foc mediu.

5.Cand acul indicator dupa capac,ajunge in zona verde la final, OPRITI focul.

6.Lasati oala acoperita pana cand acul indicator coboara pana la finalul zonei galbene,pentru a se termina gatirea.

7.Cu ajutorul unui mixer vertical,mixati lintea si legumele,adaugati uleiul,zeama de lamaie,cateva frunzulite de menta,sare si piper dupa gust.

Se poate servi calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte in oala Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de rosii cu tortellini

Postat de mihaelar63

Supa de rosii cu tortellini

Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina ....

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de Anett

Supa crema de dovlecei

Curatam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute. Adaugam apa si restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 19:17
interesant ! cu ocazia asta incep sa citesc si eu despre oala Zepter ! cred ca e foarte gustoasa supa crema
la 24.06.2013, 19:19
Ce frumos arata!
la 24.06.2013, 19:29
Super! Abia aștept să intru și eu în posesia vasului
la 24.06.2013, 19:31
Felicitari!!!
Arata tare bine preparatul tau
la 24.06.2013, 19:44

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking