Ingrediente
- 3 cartofi micuti
- 5 morcovi (ai mei au fost destul de mari)
- o ceapa
- telina (o felie cam de doua degete grosime)
- o lingura gjimbir dat prin razuitoarea mare
- un catel de usturoi
- o mana patrunjel verde
- sare si piper
Mod de preparare
Tocati ceapa marunt si caliti-o in putin ulei.
Cand ceapa s-a calit adaugati legumele taiate in cuburi si acoperiti cu apa. Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba pe foc mic. Potriviti de sare si piper.
Cand supa a inceput sa clocoteasca adaugati ghimbirul ras si unsuroiul zdrobit.
Incercati din cand in cand cu o furculita daca legumele s-au fiert. Cand acestea sunt gata scoateti-le intr-un castron si pasati cu un mixer vertical sau intr-un blender, daca supa e prea groasa mai adaugati din apa in care au fiert legumele pana ce obtineti consistenta dorita.
Eu am adaugat patrunjelul tocat innainte de a mixa legumele, dar il puteti toca marunt si adauga la final innainte de a servi. Incalziti supa pe foc mic daca s-a racit si serviti cu crutoane... este delicioasa si fara daca sunteti la dieta :D
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|