Ingrediente
- Ingrediente
- 1 ceapa,
- 2 morcov,
- 1 cartof (mare),
- o telina mica
- un pastarnac
- 1 adrel rosu,
- 2 kg. rosii coapte bine,
- 2 linguri ulei,
- 3 l. apa
- 2 linguri de orez
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Zarzavatul bine spalat, curatat si taiat in bucati cat de cat mai mici si mai subtirele(nu tocat ca pentru ciorba) l-am pus la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.
Rosiile spalate si taiate in 4 le-am dat prin separatorul de rosii atasat la masina de tocat.
Dupa ce zarzavatul a fiert cam 30 de minute, am strecurat supa iar zarzavatul in afara de ceapa si ardei, l-am pus in blender si l-am facut crema.
Sucul de rosii rezultat impreuna cu supa de legume si cu legumele pasate le-am pus intr-o oala si le-am pus din nou la fiert, dupa 10 minute am adaugat si orezul spalat si am mai lasat sa fiarba pana a fiert si orezul. Am adaugat sare si 2 linguri de ulei si dupa cateva clocote am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.Am acoperit oala si am lasat supa sa se raceasca cat decat ca sa poata fi pusa in farfurii.
Eu am mancat supa cu crutoane, Alex fara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|