Supa crema de urzici

Postat de RODIMUR in Supe
10 Apr 2019 | 4801 vizualizari
Supa crema de urzici

Cred că anul acesta am făcut mai multe preparate cu urzici decât oricând și parcă tot nu sunt destule...Aveam o rețetă de supă cremă de urzici, dar mi se părea prea fadă/neutră, toate ingredientele fiind fierte, de parcă ar fi fost vorba de un regim alimentar. Așa că am îmbunătățit puțin această rețetă, prin adăugarea unor ingrediente și prin călirea altora, iar rezultatul a fost neașteptat de bun, mai ales că am asociat supei și niște crutoane picante excelente, a căror rețetă o puteți găsi aici:   https://www.bucataras.ro/retete/crutoane-picante-la-cuptor-90129.html Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă cremă.

Ingrediente

  • 500 grame de urzici proaspete
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • zeamă de lămâie (opțional)
  • hrean (opțional)
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • crutoane picante

Mod de preparare

Se aleg urzicile, se îndepărtează rădăcinile și se spală bine în 4-5 ape. Se opăresc urzicile în apă cu sare, se strecoară și se pun din nou la fiert, cu alți 2 litri de apă. Când sunt fierte bine, se strecoară din nou și se lasă în așteptare, până ce sunt gata pregătite și celelalte legume. Zeama poate fi păstrată, pentru a fi adăugată la supa cremă, dacă se dorește.

Se curăță rădăcinoasele și cartofii, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă și cu o linguriță de sare. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie.

Când rădăcinoasele și cartofii au fiert, se strecoară (și se păstrează zeama de legume, pentru subțierea supei cremă) se pasează grosier, împreună cu legumele călite și uleiul.

Se adaugă în blender toate legumele: cartofii, rădăcinoasele, ceapa și usturoiul cu uleiul în care s-au călit și urzicile fierte și strecurate. Se adaugă în blender zeama de legume și se mixează pastă, toate lingredientele.

Când legumele fierte mixate au devenit ca o pastă, se toarnă într-o oală, se mai subțiază puțin, dacă este cazul, cu puțină apă caldă, sau cu zeama de la fierberea urzicilor și după un clocot, se condimentează cu sare și piper, după gust.

Se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10-15 minute, supa cremă poate fi servită, cu crutoane picante, de preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Supa crema de urzici cu leurda

Postat de merisor67

Supa crema de urzici cu leurda

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....

Citeste continuarea

Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate

Postat de RODIMUR

Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate

Urzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 10.04.2019, 21:09
la 10.04.2019, 21:20
Mulțumesc, Rocsi!
la 10.04.2019, 21:24
la 10.04.2019, 21:55
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 10.04.2019, 22:29

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking