Ingrediente
- 500 grame de urzici
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1/4 țelină
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- Pentru servit:
- smântână
- zeamă de lămâie (opțional)
- crutoane
- ouă poșate
Mod de preparare
Urzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în așteptare, să se răcească, iar apa în care au fiert se poate păstra pentru folosire.
Legumele se curăță, se spală, se taie în felii/bucăți mai mici (ca să fiarbă mai ușor și se pun la fiert cu apă și 1/2 linguriță de sare. Când este cazul, se completează cu apă caldă.
Între timp se curăță ceapa și usturoiul se spală, se zvântă și se mărunțesc. după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente. Mai întâi se călește ceapa și la urmă se adaugă și usturoiul mărunțit.
Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă, care se păstrează, pentru a subția supa cremă.
Se dau prin blender legumele și urzicile fierte, odată cu cele călite (ceapa și usturoiul). Se subțiază supa cremă cu zeama în care au fiert legumele și se mai dă la foc mediu pentru unul-două clocote. Se condimentează cu sare și piper și apoi se ia oala de pe foc.
Se servește cu smântână, crutoane (simple sau picante) pregătite în prealabil și cu ouă poșate fierte 4 minute în apă clocotită cu sare și oțet, atât cât să devină ”cleioase”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de urzici, cu smantana și oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|