Supa cu leurda si salata verde

Postat de mihaelar63 in Supe
30 Apr 2010 | 10201 vizualizari
Supa cu leurda si salata verde

sa profitam din plin cat avem leurda , eu o cunosc sub denumirea de aisor datorita cu gustul asemanator cu usturoiul verde . Se spune ca si ursul trezit din hibernare , prefera in primul rand ca sa-si revina , leurda .Contine , vitamina A, vit C , caretnoizi , fosfor , calciu , natriu , fier , cupru , fluidifica sangele participand la dilatarea si pastrarea elasticitatii vaselor de sange [ combate arteroscleroza ] .sporeste capacitatea de memorare si de concentrare consumata constant .este purifianta si tonifianta general .

Ingrediente

  • 1legatura leurda
  • 1 salata verde creata
  • 1 morcov
  • 1  ceapa
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 catei usturoi 
  • 300 gr  bacon [foarte usor afumat ]
  • sare 
  • 50 ml ulei
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr smantana
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile .

2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei .

3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min .

4. oul se bate cu smantana , se dilueaza cu zeama calda si se adauga la supa .

5. se taie verdeata fideluta si se pune in oala, se pipereaza. , imediat se opreste fierbera .

6.  se acreste cu zeama de lamaie si sare dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu leurda si salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Postat de simona72

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre...

Citeste continuarea

Supa cu paste fainoase (inele)

Postat de Valclaudia

Supa cu paste fainoase (inele)

Curatam legumele si le spalam sub jet de apa rece. Punem apa cu uleiul in oala, la foc mediu. Morcovii ii taiem betigase, telina si pastanacul se taie bucati de marimea dorita. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2010, 11:58
N-am facut niciodata supa de salata. Oare ai mei ar manca?
la 30.04.2010, 12:11
Miha daca le pui putina carnita ce le place si o dregi cu smantana si ou , nu cred ca te vor refuza .
la 30.04.2010, 13:26
e super buna ciroba de sala si cu mamaliguta e grozava 5 furcu mihaela
la 01.05.2010, 00:25
O ciorba pe sufletul meu, toate furculitele si felicitarile. Este excelenta, nu am mancat niciodata combinata dar cred ca e minunata , leurda este de vis....aici nu gaesc din pacate. In Romania abia asteptam sezonul . Ii si trimit reteta mamei mele ca sigur va fi incantata sa o testeze
la 12.05.2010, 21:41

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking