Supa cu leurda si salata verde

Postat de mihaelar63 in Supe
30 Apr 2010 | 10158 vizualizari
Supa cu leurda si salata verde

sa profitam din plin cat avem leurda , eu o cunosc sub denumirea de aisor datorita cu gustul asemanator cu usturoiul verde . Se spune ca si ursul trezit din hibernare , prefera in primul rand ca sa-si revina , leurda .Contine , vitamina A, vit C , caretnoizi , fosfor , calciu , natriu , fier , cupru , fluidifica sangele participand la dilatarea si pastrarea elasticitatii vaselor de sange [ combate arteroscleroza ] .sporeste capacitatea de memorare si de concentrare consumata constant .este purifianta si tonifianta general .

Ingrediente

  • 1legatura leurda
  • 1 salata verde creata
  • 1 morcov
  • 1  ceapa
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 catei usturoi 
  • 300 gr  bacon [foarte usor afumat ]
  • sare 
  • 50 ml ulei
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr smantana
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile .

2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min in ulei .

3. se adauga 3 l apa si se lasa sa clocoteasca 10 min .

4. oul se bate cu smantana , se dilueaza cu zeama calda si se adauga la supa .

5. se taie verdeata fideluta si se pune in oala, se pipereaza. , imediat se opreste fierbera .

6.  se acreste cu zeama de lamaie si sare dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu leurda si salata verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii

Postat de gurita_ta2005

Supa de rosii

Se toaca ceapa marunt, morcovii si telina cubulete, frunzele de ceapa verde cat mai marunt,se pun in oala de ciorba peste untul topit cu ulei de masline. Se lasa cateva minute, se adauga cubul...

Citeste continuarea

Supa de la 1913 actualizata

Postat de Constelatialeu

Supa de la 1913 actualizata

In primul rand am spalat rasolul, l-am asezat in vasul Crock-pot-ului si am acoperit cu apa (aproximativ 2 l), am presarat un pic de sare si am setat functia high, am lasat cca 2 ore. Separat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 30.04.2010, 11:58
N-am facut niciodata supa de salata. Oare ai mei ar manca?
la 30.04.2010, 12:11
Miha daca le pui putina carnita ce le place si o dregi cu smantana si ou , nu cred ca te vor refuza .
la 30.04.2010, 13:26
e super buna ciroba de sala si cu mamaliguta e grozava 5 furcu mihaela
la 01.05.2010, 00:25
O ciorba pe sufletul meu, toate furculitele si felicitarile. Este excelenta, nu am mancat niciodata combinata dar cred ca e minunata , leurda este de vis....aici nu gaesc din pacate. In Romania abia asteptam sezonul . Ii si trimit reteta mamei mele ca sigur va fi incantata sa o testeze
la 12.05.2010, 21:41

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking