Ingrediente
pt umplutura
- 800 gr carne amestec porc+ vita
- 1 ceapa
- 1 ou
- 3 linguri orez
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- boia
- 12 ardei
- faina alba
- 100 ml ulei
pt supa
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 1 pahar suc rosii
- sare
- zahar -optional.
- 300 ml smantana
- frunze verzi de telina si patrunjel
Mod de preparare
morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt .
ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza'' cu umplutura ].
ardeii se umplu cu amestecul format din carne tocata, orez , ou , condimente , ceapa si patrunjelul verde taiate marunt; se pudreaza cu faina alba fiecare capat de ardei umplut si se prajesc usor pe toate partile in ulei .
se scot ardeii de la prajit si imediat in uleiul deja incins se calesc usor morcovii , telina si ceapa pregatite in prealabil. Se adauga din nou ardeii umpluti + apa , cat sa-i acopere + sare dupa gust .
se fierb cam 30 min. la foc potrivit , spre sfarsitul fierberii , puneti si sucul de rosii.
serviti cu smantana si multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|