Supa de chimion (chimen )-post

Postat de nadina73 in Supe/Ciorbe
11 Mar 2010 | 13864 vizualizari
Supa  de chimion (chimen )-post

daca va place chimionul sau chimenul cum se mai zice atunci cu siguranta o sa va placa acesat supa delicioasa,,,,,, asa zice sotul meu

Ingrediente

  • 4-5 linguri pline de seminte de chimion(sau cum se mai zice chimen)
  • 2-3 fire de ceapa verde+1 ceapa uscata mai mare
  • 3-4 mocovi
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 ardei rosu gras
  • sare
  • faina 6-7 linguri
  • 2-3 linguri legume uscate (reteta sylvia)
  • 4-5 linguri ulei de masline (floare soarelui)
  • 1 lingurita de baia dulce de ardei

Mod de preparare

Se curata  morcovul si radacina de patrunjel se taie in 4-6 si se pun sa fierba impreuna cu 1 ceapa intr-o oala cu apa(4-5 litri apa eu atat am facut) iar apoi se pune ardeiul

Intre timp se pune intr-o craticioara uleiul si faina sa se prajeasca putin apoi se adauga semintele de chimion si 1 lingurita de boia dulce de ardei si ceapa verde tocata se lasa sa se caleasca toate 4-5 minute amestecand mereu sa nu se arda faina,apoi se pune 2 polonice din apa care fierbe cu zarzavaturile se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune in oala cu zarzavaturile(morcovi...........)si se lasa sa firba aproximativ 30 minute apoi se stinge focul si se strecoara (daca doriti puteti sa scoteti morcovi si sa-i puneti din nou in supa ,daca va plac,eu i pun)

Se serveste cu crutoane de paine uscata

Este grozav de buna daca va place chimionul ..........daca nu.........

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimion (chimen )-post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasol de pui cu galuste imperiale

Postat de panacris

Rasol de pui cu galuste imperiale

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi...

Citeste continuarea

Supa de curcan cu smantana si linte rosie

Postat de mihaelar63

Supa de curcan cu smantana si linte rosie

Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala  . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa  si usturoiul se toaca marunt . Sotati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 22:12
oi ii super buna supa asta!!!! foate gustoasA!

la 11.03.2010, 22:19
rivka ,haide te astept ,pana ajungi pun masa
la 24.11.2011, 03:21
facem

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking