Supa de fasole verde

Postat de Corina33 in Supe
3 Iul 2010 | 3424 vizualizari
Supa de fasole verde

Ingrediente

  • 1 kg fasole verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 rosie
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de boia
  • sare, piper
  • verdeata tocata, smantana

Mod de preparare

Fasolea se curata de codite, se taie bucati, se spala si se pune sa fiarba in apa cu sare intr-o cratita. Dupa ce incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se strecoara.

Intr-o oala se pun la fiert 3 litri de apa. Intre timp se curata si se toaca ceapa, morcovul, cartoful si rosia(eu am pus din conserva). Cand fierbe apa se adauga ceapa si morcovul. Se lasa sa fiarba zece minute apoi se adauga fasolea si cartoful. 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins, se amesteca cu faina si se prajeste 2-3 min amestecand mereu. Apoi se adauga boiaua si o cana  cu apa rece si se amesteca cu supa. 

Se adauga rosia si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai lasa sa fiarba 5 min apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu verdeata si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume

Postat de MotanLaOale

Supa crema de legume

Zarzavaturile se curata, se spala si se taie bucati potrivite. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, telina, se caleste 2-3 minute, se pune putina apa si se...

Citeste continuarea

Supa crema de fasole

Postat de oanapl

Supa crema de fasole

Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 00:19
Cu smantana si verdeata,ce bunatate
la 03.07.2010, 00:29
buna supica , la cat de cruda e fasolea acum , e pacat sa nu o prepari
la 03.07.2010, 00:34
Multumesc fetele, va pup
la 03.07.2010, 01:15
ce bine arata!!!
la 03.07.2010, 14:10
de mult nu am mai papat

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking