Supa de galuste

Postat de corina241 in Supe
26 Noi 2010 | 16849 vizualizari
Supa de galuste

Usor de facut si retinut;) 2,2,2 bucati pentru fiecare ingredient din supa de galuste;)

Ingrediente

  • 2 aripi de pui
  • 2 pulpe superioare
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi(rosu si verde)
  • 2 radacini de telina mica
  • sare
  • verdeata
  • Pentru galuste:
  • 7-8 linguri de gris
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • sare

Mod de preparare

Mod de preparare supa de galuste.

Pregatim o oala in care punem carnea la fiert,dupa ce a fost spalata si portionata.Acoperim cu apa,adaugam sare dupa gust si lasam sa dea  cateva clocote,pana ce se formeaza acea spuma deasupra.Luam spuma,curatam legumele si le taiem in jumatati dupa care se pun in oala peste supa de carne.Cand legumele sunt aproape fierte,iar carnea este testata cu furculita pentru a intra usor adaugam galustele:

Batem bine albusurile cu putina sare,galbenusurile sunt frecate cu untul topit,apoi le adaugam peste albusuri.Grisul in turnam in ploaie amestecand continuu pana obtinem o compozitie care se desprinde de peretii vasului.Punem o cana de apa rece in supa si incepem sa punem galustele cu ajutorul unei lingurite pe care o inmuiem in apa rece dupa fiecare galusca pusa in supa de galuste.

Acoperim supa de galuste si lasam sa fiarba la foc mic pentru 15 minute.

Tragem oala cu supa de galuste de pe foc si lasam oala acoperita,timp in care galustele se mai umfla .

Se adauga verdeata in supa de galuste si gata, poate fi servita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 17:44
am venit cu farfuria, ca furcile le las aici
la 26.11.2010, 17:48
cu mare drag
la 26.11.2010, 17:56
ce-as papa o supica 5f
la 26.11.2010, 18:25
si eu as papa..... imi place foarte mult....
la 26.11.2010, 19:17
Foarte bine arata....am poftit pe loc desi am si eu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking