Supa de legume

Postat de SanatateAcasa in Mancaruri de post
28 Feb 2012 | 3184 vizualizari
Supa de legume

Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • un sfert de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute,
  • 1 cana cu bulion,
  • 3 dovlecei mici, albi,taiati in bucati,
  • 1 pachet mixt de legume amestecate, congelate, (mazare. fasole teci, morcovi si telina), pachetul trebuie sa aiba 1000 kg cel putin, jumatate de kilogram de mazare congelata,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • sare, piper,
  • supa de pui si cateva linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de masline.

Mod de preparare

 

Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.

Supa de legume se serveste cu  patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2012, 21:21
buna
la 28.02.2012, 21:29
hai la supicaaaaaaaaaaa
la 28.02.2012, 21:52
si noi papam cam zilnic ciorbita!!!
la 29.02.2012, 07:32
Place
la 29.02.2012, 10:05
Si mie -mi place

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking