Supă de legume cu varză de Bruxelles

Postat de carmenvlad in Mancaruri de post
3 Dec 2011 | 5835 vizualizari
Supă de legume cu varză de Bruxelles

Pentru că mi-au rămas cateva verze de la mancarea de piept de pui, am ales să fac o supă de legume cu varză de Bruxelles. Rețetele mele sunt acum mai dietetice deoarece trebuie să țin regim. Dar ele pot fi imbogățite cu smântână sau iaurt, sau orice altceva doriți.

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1țelină mică
  • 1 cartof
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 3-4  boabe de piper
  • sare după gust
  • 2 l apă
  • 1 linguriță pătrunjel verde proaspăt tocat

Mod de preparare

 

Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite  și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci legumele sunt fierte). Se scot legumele și se mixează într-un blender, adăugând câte puțină zeamă caldă. Se trece apoi piureul de legume print-o sită, se strecoară și zeama în care au fiert legumele și apoi se pun din nou la fiert. Se adaugă și varza de Bruxelles opărită în prelabil și se mai fierbe 10 minute. Se potrivește de sare dacă mai este nevoie și se mai dă câteva clocote. Se oprește focul, se presară pătrunjel verde tocat și se servește cu crutoane.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de legume cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Postat de mihaelar63

Supa cu legume verzi, linte si iaurt

Prazul se spala, se taie in doua si se feliaza julien. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. Carnaciorii se taie rondele. Caliti usor prazul. Atentie prazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2011, 16:02
ce interesant ,inca nu mi-a trecut prin minte sa fac asa o supa
la 03.12.2011, 16:19
la 03.12.2011, 16:33
Este putin mai dietetica dar este buna Criss. Eu am adaugat si putina zeama de lamaie sa o fac putin mai gustoasa.
la 03.12.2011, 16:34
Gabitza iti multumesc.
la 03.12.2011, 16:35
Carmen ,cred si eu ca se potriveste cu putina zeama de lamaie,inca nu am incercat sa fac asa o supica,dar de ce nu?si apoi la cat imi plac mie supele de mult nu mai este un secret,deci pana o pregatesc servesc la tine

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking