Supa de peste in stil grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe
25 Ian 2016 | 3599 vizualizari
Supa de peste in stil grecesc

Imi tragea cu ochiul de multisor supa Adinutei cu pastrav, feta si masline. Eu am adaptat si ajustat reteta dupa gustul nostru si dupa ingredientele ce le aveam la dispozitie. Curiozitatea mea a fost cum merg maslinele in supa. Merg bine !!!!

Ingrediente

  • 1.5 capete si cozi de stiuca si salau
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 10 boabe de piper
  • sare
  • 50 ml otet mere
  • 3 linguri orez
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 100 g masline Kalamata
  • 1 borcanel rosii cherry [productie proprie, cu busuioc, ardei iute si usturoi ]
  • 1 lamaie
  • mix ierburi grecesti [ oregano, rozmarin, cimbru]
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
  • sare
  • fetta - optional

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe  intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper.
  3. Lasati sa fiarba pestele timp de 20 minute la foc domal .
  4. Intre  timp tocati usturoiul.
  5. Scurgeti  fiertura cu ajutorul unei site.
  6. Aruncati ceapa.
  7. Lasati pestele la racit si alegeti carnea de pe oase.
  8. Taiati ardeii galbeni rondele si cei rosii cuburi.
  9. Puneti la fiert in zeama fierbinte  orezul ardeii, maslinele si usturoiul .
  10. Adugati si ierburile grecesti.
  11. Dupa 5 minute de fiert se pot pune si rosiile cherry.
  12. Gustati supa si acriti cu zeama de lamaie. Sarati daca este nevoie.
  13. Serviti supa  decorata cu verdeata. La servire distribuiti in farfurii bucatile de peste curatat .
  14. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de fasole uscata

Postat de katty

Supa crema de fasole uscata

Alegem fasolea, o spalam bine si o lasam acoperita cu apa calda pentru cateva ore. Scurgem apa si o punem la foc cu apa cat sa o depaseasca intr-o oala sub presiune pentru a reduce timpul de...

Citeste continuarea

Supa italiana cu legume

Postat de rocsi_1612

Supa italiana cu legume

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2016, 11:12
la 25.01.2016, 11:13
buna buna
la 25.01.2016, 11:17
Interesanta supita! arata tare bine!
la 25.01.2016, 11:25
Gicuta aici ai reteta de la care am pornit:http://www.bucataras.ro/retete/supa-greceasca-de-pastrav-cu-masline-si-feta-12723.html
la 25.01.2016, 11:34
Offf of )))))

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking