Supă de pui alfabet

Postat de AlexJ in Supe
10 Apr 2011 | 5269 vizualizari
Supă de pui alfabet

Întotdeauna am iubit supa de pui , mai ales cea limpede in care puteai să vezi fundul farfuriei. Aşa că pentru a evita acele momente de panică care apar atunci când se tulbură supa , am întrebat-o pe mama cum face și care sunt secretele. In concluzie secretele unei supe transparente ar fi: 1. în primul rând fiertul la foc mic 2. în al doilea rând puiul se pune la fiert în apă rece 3. se adună spuma tot timpul 4. când este gata, carnea și legumele se scot din supă 5. se strecoară supa. Dacă respectați aceste "secrete" imposibil să nu obțineți o supă perfect transparentă.

Ingrediente

Să vedem de ce aveți nevoie:

  • eu am avut noroc pentru că am primit un pui de țară, mare și gras care a făcut supa deosebit de gustoasă. 
  • o țelină
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 2-3 morcovi mari
  • 0 ceapă
  • paste alfabet ( copii iubesc aceste paste)
  • sare, piper

Mod de preparare

Si acuma in ordine:

1.Puiul se curăță foarte bine și se spală sub jet de apă rece. Se pune într-o oală mare și se acoperă cu apă rece . Eu am folosit un coș plasă, pe care îl folosesc întotdeauna la prepararea supelor pentru că îmi este mai ușor să scot apoi carnea din supă şi nici nu se împrăștie.

2.Se pune la fiert la foc mic, vreo 20 min. timp în care se curăță și se spală legumele și apoi se taie în bucăți mari , ceapa se taie in 4. 

3.Se pun toate legumele în supă cu 2 lingurițe de sare și se lasă în continuare la fiert la foc mic.Eu am fiert supa vreo 3 ore dar asta nu este o regulă. Se fierbe atâtă timp cât este nevoie.

4.Spumați supa cu o lingură cu găuri până nu se mai face spuma deasupra  iar apoi puneți capacul pe oală ca să nu scadă prea mult. 

5.Așezați o strecuratoare deasupra unei oale goale și strecurați supa , care astfel va fi mai limpede deoarece în strecuratoare vor rămâne legumele  fierte și carnea de pui cu care puteți pregăti o super salată. Şi cam asta este toată filozofia.

Pentru a păstra în continuare supa limpede este indicat să fierbeți  separat pastele , tăiețeii sau dacă doriți găluște de griș. 

Eu fac totdeauna o oală mare de supă limpede în care în prima zi pun paste , iar în a doua zi fac găluşte și în acest fel las impresia că în fiecare zi este altă supă.
Când o serviți puteți adăuga deasupra pătrunjel și mai mult piper.


POFTĂ BUNĂ !!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui alfabet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1

Postat de ladydi

Supa de pasare si mancarica de cartofi - reteta 2 in 1

Spalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la...

Citeste continuarea

Supa alfabet

Postat de Satisfyyourcravings

Supa alfabet

Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 15:09
la supe inainte
la 10.04.2011, 15:29
ce frumoasa e
la 10.04.2011, 15:40
la 10.04.2011, 15:40
la 10.04.2011, 15:50
ce-mi plac formele astea de paste

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking