Supa de pui cu flechite

Postat de Doinavar in Supe
27 Feb 2013 | 4393 vizualizari
Supa de pui cu flechite

Asa le spunem noi, in Banat, pastelor fainoase in forma de patratele. Un fel de taitei patrati.

Ingrediente

  • 1 kg tacam sau carne de pui
  • 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50-60 g)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.

Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.

Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.

Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de mazare

Postat de cristeena20

Supa-crema de mazare

Intr-o oala punem ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si putin ulei de masline la calit-doar cat sa devina sticloasa-adaugam mazarea congelata si apoi dovlecelul curatat si taiat in cuburi....

Citeste continuarea

Supa de rosii cu perisoare

Postat de caroline

Supa de rosii cu perisoare

Punem intr-un bol carnea,orezul,oul si codimentam cu sare si piper. Amestecam bine toate ingredientele . Acoperim bolul si dam la frigider.  Rosiile le curatam de coaja , si le punem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 13:29
la 27.02.2013, 13:33
foarte bun. nu stiam ce-s alea flechite, acum am aflat
la 27.02.2013, 13:43
buna tare supa de pui. am mai invatat ceva, flechite stiam de ele, dar nu stiam ca le spune asa
la 27.02.2013, 14:01
La noi in ARDEAL , LE ZICE lascute sau buriciori .
la 27.02.2013, 14:17
nu am mai auzit, buna supa!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking