Ingrediente
- 1 kg tacam sau carne de pui
- 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 felie telina (50-60 g)
- 1 pastarnac
- 1 legatura patrunjel
- 2 lingurite zahar
- 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
- sare, piper
Mod de preparare
Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.
Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.
Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.
Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|