Supa de pui cu flechite

Postat de Doinavar in Supe
27 Feb 2013 | 4393 vizualizari
Supa de pui cu flechite

Asa le spunem noi, in Banat, pastelor fainoase in forma de patratele. Un fel de taitei patrati.

Ingrediente

  • 1 kg tacam sau carne de pui
  • 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50-60 g)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.

Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.

Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.

Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Postat de RODIMUR

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se...

Citeste continuarea

Supa de curcan cu galuste

Postat de gicuta69

Supa de curcan cu galuste

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 13:29
la 27.02.2013, 13:33
foarte bun. nu stiam ce-s alea flechite, acum am aflat
la 27.02.2013, 13:43
buna tare supa de pui. am mai invatat ceva, flechite stiam de ele, dar nu stiam ca le spune asa
la 27.02.2013, 14:01
La noi in ARDEAL , LE ZICE lascute sau buriciori .
la 27.02.2013, 14:17
nu am mai auzit, buna supa!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking