Supa de pui cu galuste

Postat de luminita20_2006 in Supe
23 Aug 2009 | 7596 vizualizari
Supa de pui cu galuste

Este supa preferata de mine atunci cand este gatita cu pui de tara ;)

Ingrediente

  • carne de pui( prefer cel de tara)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1/2 telina mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • 6 linguri gris
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert cu un pic de sare. Morcovul se taie rondele, telina pai la fel procedam si cu ardeiul.

Pentru galuste avem nevoie de 2 oua si 6 linguri de faina si 1 lingura de ulei:

Batem albusurile spuma apoi adaugam cate unul galbenusurile, cand sau incorporat aduagam in ploaie grisul si un varf de sare. Se lasa deoparte 30 min.

Cand este aproape gata carnea se adauga legumele. Dupa ce s-au fiert se ia cu o lingurita din compozitia pentru galuste si se pun sa fiarba la foc potrivit ~ 10 min.

Se serveste cu patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Postat de mihaelar63

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2009, 22:42
eu o fac putin diferit anume le pun toate impreuna la fiert si pun neaparat 1 ceapa mica impreuna acolo, intreaga.
e foarte buna sua cu galuste, mai ales iarna te unge pe suflet, acum abia astept sa fac
la 10.09.2009, 15:20
asa e se pot pune toata la fiert dar carnea de "tara" fierbe mai greu asa ca risti sa se faca pireu legumele.....da de ceapa ai dreptate am uitat sa o trec in revista...scuze
la 23.02.2011, 21:26
Buna luminita.Foarte buna supa ta.In reteta ai scris undeva ca avem nevoie de 6 linguri de faina iar mai jos ai scris ca se pune grisul.Cred ca este vb de gris nu?nu faina.Si eu fac acum asa ca vreau sa o fac si eu la fel de buna ca o bucatareasa profesionista desi este prima data cand fac supa de galuste.
la 26.02.2011, 17:01
da,..scrisa in garaba...faina de gris...scuze
la 24.10.2011, 00:12
Nota 10 !

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking